Szolgáltatások

 • lágy-szöveti és csontsebészeti műtétek
 • szülészet
 • hasi ultrahangos diagnosztika
 • digitális RTG vizsgálat, csípő-diszplázia RTG
 • ultrahangos vizsgálat
 • ultrahangos fogkő-eltávolítás
 • szaktanácsadás
 • kozmetika

Baleseti sebészet (TRAUMATOLÓGIA), mozgásszervi megbetegedések (ORTOPÉDIA), általános sebészet

Csont-, gerinc-, ortopédiai-, ízületi és dysplasia műtétek, térdszalagpótlás,balesetes állatok sürgősségi ellátása, hasi, urológiai, mellkasi műtétek, gyomorcsavarodás azonnali operációja, húgycsőkivarrás kutyán és macskán, szemészeti műtétek stb.

Vese és a vizeletelvezető szervek megbetegedései (UROLÓGIA)

Húgykövesség esetén: Folyamatos (havonta-félévente) elvégzett teljes vizelet (korábbi kőanalízis után), esetenkénti vérlabor. Diétás táplálás szükséges! A tünetek súlyosságától függően, illetve visszaesés esetén (pl. véres vizelet, nehéz vizeletürítés), hasi ultrahang, röntgen, laborvizsgálat javasolt. Szigorú vesekímélő diéta megbeszélése és betartása szükséges.

Bőrgyógyászat (ALLERGOLÓGIA, DERMATOLÓGIA)

Az allergia évente periodikusan visszatérő vagy egész évben folyamatosan jelentkező viszketés, vakaródzás, köhögés, nehéz légzés, orrfolyás
és egyéb bőrtünetekkel jelentkezhet. Allergia-teszt, parazitológiai, mycologiai, bacterologiai és egyéb (vérlabor, hormon) vizsgálatok.

Oltási program és mikrochip beültetése

A vakcinák a vírusok vagy baktériumok nem fertőző részeit, illetve a legyengített, kórokozóit tartalmazzák. A szervezet ellenanyagokat és fehérvérsejteket termel, immunológiai védelemmel válaszol a védôoltásra. Az ilyen módon szerzett ellen állóképesség megelôzi a fertôzés létrejöttét,
amikor a szervezetet fertőző baktériumok vagy vírusok támadják. Az emberekre is fertőző veszettség, leptospirosis és gombás megbetegedések ellen kedvenceink védőoltásával kell védekezni!
Kutya:
6 hetes: Parvovírusos-bélgyulladás
8 hetes: (kombinált) Szopornyica, fertőző májgyulladás, –Leptospirosis
10 hetes: Parvovírusos-bélgyulladás
12 hetes: (kombinált) Szopornyica–fertőző májgyulladás– Leptospirosis– Parvovírus
14 hetes: Coronavírusos-bélgyulladás
3 hónapos: Veszettség KÖTELEZŐ!
6 hónapos:Fertőző betegségek/kombinált
7–-8 hónapos: Lyme-kór (2 hetes ismétléssel)
9 hónapos: Veszettség KÖTELEZŐ!
10–-11 hónapos: Gomba vakcina Microsporum canis (2 hetes ismétléssel)
12 hónapos: Fertőző betegségek/kombinált
Utóbbi 4 oltást évente ismételni! (arányosan eloszlatva, negyedévente).
Az érzékeny fajtáknál ettől eltérő egyedi oltási program javasolt
(rottweiler, kuvasz, komondor, stb.)
Macska:
3 hónapos: Rhinotracheitis-Panleucopenia-Calicivirus-Chlamydia
4 hónapos: Rhinotracheitis-Panleucopenia-Calicivirus-Chlamydia
5 hónapos: Veszettség
6 hónapos: Gomba vakcina Microsporum canis (2 hetes ismétléssel)
7 hónapos: Macskaleukózis (FeLV) (2 hetes ismétléssel)
8 hónapos: Macskák fertőző hashártya gyulladása (2 hetes ismétléssel)
Nyúl:
Veszettség, myxomatozis ellen amely szúnyogcsípéssel terjed!
(1 hónap múlva majd évente két alkalommal ismétlés)
Menyétfélék (pl.: vadászgörény):
6-–8 hetes: Szopornyica–Leptospirosis,
10–-12 hetes:Szopornyica–Leptospirosis,
14-–15 hetes:Szopornyica–Leptospirosis,
macska pánleukopénia (kivéve a görény!)
16–-18 hetes: veszettség évente egy alkalommal mindent ismételni kell

Féreghajtási program

A férgek (orsó-, galand-, fonálférgek) paraziták: olyan élőlények, amelyek csak egy másik, általában jóval nagyobb méretű élőlényben képesek élni, a gazdaszervezetben. Közegészségügyi jelentősége a zoonózis, azaz emberről állatra és állatról emberre terjedő fertőző betegségek.
Féreghajtási programunk: kölyökkortól a 20. napon kezdve amelyet pont 14 nap múlva meg kell ismételni! 6 hetes, 3 hónapos, 6 hónapos, 1 éves korban, majd évente kétszer ismételni, széles spektrumú féreghajtóval.

Bolha-Kullancsvédelem

Bolhák okozta állat-egészségügyi problémák: bolhaallergia, köztigazda, közegészségügyi jelentősége van (bár nem fajspecifikus).
Kullancs által terjesztett betegségek: Lyme-kór (Borreliák), Babesiosis, Tulariaemia. Védekezési lehetőségek formái: spray, csepp, fürdetőszerek, nyakörvek. Már pár hetes kortól kell alkalmazni!
 • kézi patika
 • mikrochip behelyezés
 • útlevél kiállítás
 • belgyógyászat
 • mozgásszervi vizsgálatok
 • ivartalanítás
 • szaporodásbiológiai vizsgálatok
 • fizioterápia

Daganatos megbetegedések (ONKOLÓGIA)

Daganatos betegségek sebészeti és kemoterápiás kezelése. Daganat bármely szerv bármely szövetéből kiindulhat. Sejtjei olyan sejtek, amelyek normális szabályozási képességük elvesztésével korlátlan szaporodásnak indultak, és növekedésük révén olyan szövethalmazt hozhatnak létre, mely behatolhat a környező szövetekbe, és a szervezet bármely részében megtelepedhetnek (áttétet képezhetnek).
Emlődaganatok: műtét után félévente-évente kontroll, digitális mellkas-RTG (tüdőáttét). Sürgősségi ellátást igényel, ha a daganatok hirtelen növekedésnek indulnak, a bőr a daganat fölött elvékonyodik vagy más színűre változik, váladékozik vagy kifekélyesedik.
Egyéb hasűri daganatnál egyedi elbírálás kell. (máj, vese, hasnyálmirigy, prostata, méh, húgyhólyag stb.) Az állat általános állapotától és a daganat természetétől függően havonta-félévente hasi ultrahang kontroll, valamint egyéb kiegészítő vizsgálatok: vérlabor, teljes vizelet, citológia, röntgen, stb. is szükségessé válhat.

Plasztikai sebészet

Nem gyógyuló sebek korrekcióját és egyéb plasztikai műtéteket végzünk.

Szemészet

Látászavar, látásromlás esetén (főként idősebb korban) javasolt a teljes szemészeti vizsgálat (szürke-zöld hályog stb.). Glaucomás, cataractás betegeknél fontos a havi-negyed- és féléves rendszerességgel elvégzett vizsgálat, kontroll stb.

Fogászat

A fogkövesség miatt fogíny-, fogmeder gyulladás alakul ki. Idősebb korban, szükséges a rendszeres fogászati ellenőrzés. A fogkôképzôdésre való hajlam különbözô, de általánosságban elmondható, hogy legalább félévente javasoljuk ellenôrizni a fogak és a szájüreg állapotát. A beavatkozás oka: a fogkô okozta szájüregi betegségek (gingivitis, paradontosis, fogak elvesztése, stomatitis, – ulcerosa, fogmedri tályog, – sipoly, emésztési zavarok) és a személyi higiénia (halithosis, kellemetlen szájszag, ami a kutya környezetét elviselhetetlenné teszi). A fogkövet a legalaposabban az ultrahangos depuratorral lehet eltávolítani. Ehhez az állatokat általában bódítani-nyugtatni szükséges. Egyéb fogászati problémák, perzisztáló tejfogak, foghúzás, tömés, pótlás, stb.

Szív és keringési rendszer megbetegedései (KARDIOLÓGIA)

Ha az állat bágyadt, fáradékony, fullad, köhög, hastérfogata megnövekszik, lábvégei ödémássá válnak, szívbetegség gyanúja merül fel. Az állatorvos az Ön kedvencéről a kórtörténet és az alapos fizikális vizsgálat alapján általában meg tudja állapítani, hogy fennáll-e szívbetegség.
A további – elsősorban műszeres diagnosztikai – vizsgálatok megerősítik a diagnózist, meghatározzák a betegség mértékét és
következményeit, és nagy segítséget nyújtanak a gyógyítás megtervezésében.
Az elektrokardiográfia (EKG-vizsgálat) egyszerű, gyors, fájdalom nélküli eljárás, amely során a szív elektromos impulzusait felerősítik, és
mozgó papíron vagy számítógépes program segítségével rögzítik. Az elektrokardiogram (EKG) segítségével vizsgálható a szív minden egyes
ütését beindító ingerképző rendszere, ingerületvezető rendszere, a szívműködés frekvenciája és ritmusa. Az EKG kimutathat különbözô szívbetegségeket,
felfedheti a ritmuszavart, a szívizom elégtelen vér- és oxigénellátását és a szívizom elváltozásait is.
Az echokardiográfia (szív-ultrahangvizsgálat) a szívbetegségek másik vizsgálati módszere, nem megterhelő az állatnak, nem használ röntgensugárzást, és kitűnő képalkotást tesz lehetővé. Kimutathatja a szív falának kóros mozgását, az egy összehúzódás alatt kilökött vér mennyiségét, a szivet körülvevô burok betegségeit, valamint a szívburok és a szívizom közötti folyadékgyülem jelenlétét is. Ezzel a vizsgálattal az állatorvos számára az is látható lesz, hogy a szívbillentyuk normálisan nyílnak és csukódnak-e, van-e billentyuelégtelenség záródáskor és az mekkora, és a véráramlás szabályos-e. Az állandó gyógyszeres kezelést igénylô betegek esetében legalább 3 havonta szükséges a kardiológiai vizsgálat, kontroll-EKG, szív ultrahang, gyógyszerszint monitorozás, stb. A betegség súlyosságától, a beteg állapotától függôen fél- vagy évente szív-ultrahangos vizsgálat is javasolt. Hirtelen állapotromlás esetén azonnali ambuláns ellátás szükséges.

Szűrővizsgálatok, kiegészítő diagnosztikai vizsgálatok

Csípő-, könyök-, vállízületi dysplasia szűrés, laboratóriumi szűrővizsgálatok, röntgen szűrővizsgálatok, endoszkópos szűrővizsgálatok, időskori rendszeres szűrővizsgálatok, immunológiai szűrővizsgálatok macskánál, toxoplazma szűrés macskánál (Feltétlenül szükséges ha a tulajdonos gyermeket vár!) stb.

Laborvizsgálatok

A laboratóriumi munka a klinikai vizsgálatok részét képezi. A betegből származó vérmintából az egyes szervek működészavarát derítjük fel. A laboratóriumi vizsgálatokkal a megkezdett gyógykezelés hatékonyságát is ellenőrizzük. Ajánljuk a megelőzést szolgáló általános felmérő rutin vizsgálatokat, melyekkel idejekorán megállapíthatjuk az esetleges lappangó betegségeket. Milyen tünetek észlelése esetén jelentkezzünk vizsgálatra laboratóriumi szempontból.